Peter Bastian - mennesket og kunstneren

bastian

I samarbejde med boet efter Peter Bastian, Helle Skaarup og Olga Bastian, præsenterer Museet Holmen udstillingen om den store danske musiker, forfatter og formidler ’Peter Bastian: Mennesket og Kunstneren’.

Altid allerede elsket. En musiker finder fred i eget hus. Således lyder titlen på nedskrevne samtaler fra Peter Bastians sidste dage inden sin død i marts 2017, udgivet af Tor Nørretranders.

Udstillingen tager udgangspunkt i ovennævnte bog Altid allerede elsket med perspektiver til flere dele af Peter Bastians liv og værk: 1943–2017, hvor Museet Holmen følger spor i de forskellige udtryksformer, der kendetegner Bastian som det renæssancemenneske, han var: tegninger, akvareller, litterære tekster og ikke mindst lydspor og musik. Udstillingen forsøger således at nå ud i den bredde, der var kendetegnende for Peter Bastians virke som menneske og kunstner og i den eksistentielle dybde, han selv samlede for år tilbage med bøgerne „Ind i musikken“, „Mesterlære“ og „Altid allerede elsket“.
Som del af udstillingen kan også opleves Holmens kortfilm om udstillingens hovedperson. Filmen bidrager til historien om Peter Bastians liv og kunstneriske virke gennem interviews med venner og familie som Kunstner Erik Nervil og forfatter Tor Nørretranders m.fl.