The Global Goals - Verdensmålene

Skærmbillede 2019 09 03 kl. 08.25.04

Det er med stor glæde, at Museet Holmen præsenterer udstillingen Hans Tyrrestrup: The Global Goals – verdensmålene.

Til arbejdet med udstillingen skriver Hans Tyrrestrup: ”Det har, sammen med Visum til Venus-udstillingen betydet et halvt års koncentreret og intenst arbejdsfokusering i atelieret.” 

The Global Goals – Verdensmålene viser en ny udvikling i Hans Tyrrestrups arbejde. Hvor han hidtil har arbejdet introvert og med udgangspunkt i sig selv, arbejder han nu ekstrovert og med udgangspunkt i verden og samfundet. Dette får udstillingen til at træde frem som en opfordring og et håb om en bedre og lysere fremtid, hvor vi passer på jorden og på hinanden.

Kunstnerens arbejde med emnet startede på et seminar i Dansk Forfatterforening, hvorfra Museet Holmen også viser de første spadestik – nemlig 17 akvareller, der senere skulle blive til de malerier, udstillingen er udgjort af. Som tillæg til udstillingen vises portrætfilmen ”Visum til Venus”, produceret af Indblik Film. Museet Holmen udgiver desuden et katalog til udstillingen med gengivelser af alle 17 malerier, digteriske sætninger samt akvareller. Kataloget indeholder et essay af journalist og forfatter Knud Vilby.

Museet Holmen har udviklet undervisningsforløb om verdensmålene til udskolingselever med udgangspunkt i fagene samfundsfag, dansk og billedkunst. 

Værkerne i udstillingen er helt nye og vises for første gang i forbindelse med Hans Tyrrestrups 75 års fødselsdag.

I forbindelse med udstillingen er der ydet støtte fra Ole Kirks Fond og Kulturelt Forum, Tønder.

Udskriv E-mail

Museet Holmen • Østergade 13 • 6240 Løgumkloster • Tlf 7474 4165 • Mobil 2373 1029 • info(at)museetholmen.dk