BLÅ

Fortælling, lillustration og fortolkning

5. september - 29. november 2015

Esben Hanefelt Kristensen
Ridefogedvej 7
9000 Aalborg

Esben Hanefelt vil for mange være kendt og værdsat for sit helt eget billedsprog. Prægnant ved sine blå farver og detaljerigdom.

Udstillingen sætter fokus på, hvorledes Esben Hanefelt har hentet inspiration fra så forskellige egne som persisk, keltisk og indiansk kultur og traditioner for udsmykning.

Esben Hanefelt skriver:
"Kunstner....jeg ved ikke, jeg ser mere mig selv i traditionen fra de store håndværksmestre, der skabte kalkmalerierne og fra middelalderens illuminatorer, der gjorde bogen til et kunsthåndvæk inden bogtrykkerkunstens tid".

Esben Hanefelt (1952) autodidakt. Udstillinger i ind- og udland. Har bidraget til bl.a. Saxos Illusterede Danmarkskrønike (148 malerier, som sideløbende med teksten beskriver historiens gang). I 2007 færdiggjorde han illustrationerne til Vagn Lundbys tre-bindsværk om den nordiske mytologi og har desuden illustreret bl.a. Selma Lagerlöfs Kristuslegender. Har i 2014 skrevet og illustreret Ugleevangeliet, tekstnær gendigtning af Juleevangeliet.

Udskriv E-mail

The Art of John Lennon

Tegning og litografi

9. maj – 30. august 2015
www.johnlennonausstellung.de

Museet Holmen præsenterer her en af de største kunstpersonligheder i det 20. århundrede fra en så godt som ukendt side: denne særudstilling handler ikke om John Lennon som musiker, men viser hans karikaturer, tegninger og litografier.

lennon

Med Beatles skrev Lennon i 1960’erne musikhistorie. Som solokunstner havde Lennon succes med albums som ”Imagine” samtidig med, at han engagerede sig som provokatør og politisk aktivist mod krig og verdens ufred. Liv og værk svinger hos Lennon mellem ledemotiverne kærlighed og politik, privat intimitet og offentlig protest.

Gennem det meste af sit musikerliv afsøgte Lennon forskellige andre former for kunstnerisk udtryk, i grafik og tegning og i litteraturen. Det er disse sider af Lennon, Museet Holmen viser med denne udstilling.

lennon2First One

Født i Liverpool i 1940, tegnede og skrev kunstneren allerede som barn digte og noveller og illustrerede dem selv. Det er måske ikke så kendt i offentligheden, men årene fra 1957-60 som studerende på College of Art in Liverpool prægede Lennon.


Ideale værktøjer


lennon3Framed war is overUdstillingen med origi-naltegninger og grafik udvider blikfeltet på denne helt særlige kunstpersonlighed og åbner for en ny tilgang til John Lennons liv og værk.
Udstillingen er blevet til i samarbejde med Günther Grass-Hauss, Lübeck og Michael Wahle Proart, Hattersheim.

Udskriv E-mail

REQEM – VANDRINGER I ØRKENEN

En fotogravure udstilling

31. januar – 3. maj 2015
Inger Lise Rasmussen
Sjællandsgade 135
8000 Aarhus C
www.ingerliserasmussen.dk

Reqem er både en vandring i Petra, oldtidsbyen i den jordanske ørken og en rejse tilbage i tiden med de første rejsefotografier. Værkerne er udført som fotogravure på analog basis, og deres tonalitet tilfører billederne en tidløshed, der skaber sammenhæng mellem fortid og nutid.
I værkerne drages beskueren ind i den moderne turismes malmstrøm, og Petras forrevne klippelandskab med de forvitrede gravfacader er i dag på UNESCOS Kulturarvsliste over verdens vidundere.

Oprindelig var Petra et blomstrende og rigt handels- og karavanecenter i regionen i århundrederne omkring Kristi fødsel. Den mistede sin betydning, da karavanerne fandt kortere veje til deres destinationer og ramt af jordskælv, gled den langsomt ind i glemsel. I 1812 genfandt en opdagelsesrejsende Petra, og lige siden har den tiltrukket og fascineret alle slags besøgende.

requem1Trappe, Petra 2010

Inger Lise Rasmussen skriver:

Petra skæbne, dens blomstring, forfald og glemsel bruger jeg som en metafor for vores tid, især Vesten med de fatale kriser, og hvor udvikling og vækst flytter til andre verdensdele. Petra viser også, at grundvilkåret for den menneskelige eksistens et det samme uanset tid.

REQEM – VANDRINGER I ØRKENEN findes også som en lille bog udgivet af Antikmuseet, Aarhus Universitet, hvor udstillingen blev vist i 2014.

requem2Gravfacade, Petra 2010

 

Udskriv E-mail

Sæson 2015 på Museet Holmen

31. januar - 3. maj 2015
Inger Lise Rasmussen
REQEM - VANDRINGER I ØRKENEN
En fotogravure udstilling

9. maj - 30. august 2015
THE ART OF JOHN LENNON
Tegning og litografi

5. september - 29. november 2015
Esben Hanefelt Kristensen
BLÅ
Fortælling, illustration og fortolkning

Udskriv E-mail

Museet Holmen • Østergade 13 • 6240 Løgumkloster • Tlf 7474 4165 • Mobil 2373 1029 • info(at)museetholmen.dk