Det dybe lys – det høje mørke

Installation og skulptur i lys og glas

Steffen Tast
Ordrupvej 9, 1th
8000 Aarhus
40372178
www.steffentast.dk

I denne udstilling mødes lys og glas, og der skabes rum til fordybelse og en stemning af ro og andagt. Værkerne er afdæmpede i farverne, og udtrykket er tyst, og der inviteres til tålmodig iagttagelse og oplevelse af hvert værk, så man sanser nuancer.

lys1Lysende stier, 2011
Steffen Tast har gennem mange år udforsket lyset, både som selv¬stændigt medium i kunstnerisk udtryk og i samspil med forskellige materialer.
Denne udstilling vil også omhandle glas, et materiale med mange forskellige fremtoninger: tykt, tyndt, rundt, mønstret, farvet, slebet, klart eller mat – et materiale, der giver lyset samspil og modspil.

Steffen Tast skriver:

Nogle af værkerne er opstået som eksperimenter med forskellige former for lys, mange består af utallige små enheder, som tilsammen danner formen. Værkerne fremstår levende for beskueren gennem lys, luft og en åben struktur ofte i stille bevægelse, hvor lyset sendes ud i små glimt.

lys2Vandfald, 2011
Steffen Tast (f. 1951), bor og arbejder i Aarhus.

Udskriv E-mail

Når øjet standses

Arbejder i tekstil, træ og glas
Hanne Skyum
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.hanneskyum.dk 

Med denne udstilling præsenteres værker af Hanne Skyum, som kredser omkring temaerne: undren, nysgerrighed og fordybelse.Udstillingens titel samler væsentlige linier i kunstnerens arbejde gennem de senere år: udsyn og fokus med værket imellem til at standse øjet, ofte inspireret af hedeområderne i Midt- og Vestjylland eller de endnu større synsoplevelser fra naturen på Færøerne , Island og Grønland.
I værkerne mødes lag på lag af det naturlige, det filosofiske og sindets landskaber, konkret i træsnit-trykkene, hvor der arbejdes med mange trykgange på hvert billede, forskellige stokke bliver valset ind i hver sin særlige nuance for at opbygge det enkelte billede.

oejet1Skygger (trærelief), 2013


Hanne Skyum skriver:

Denne udstilling er inspireret af Holmens udstilling om moderne andagtsbilleder i 2012, hvor jeg deltog med trærelieffer i relation til begrebet Undren – et andagtbillede for enhver uanset tro eller livsanskuelse.
Jeg vil bygge rummet op i den ånd, gennem billeder der er begyndt som træsnit, bearbejdet i træ til væg og gulv, trykt fra træ, støbt i glas fra træsnit.

oejet2Uden titel (træsnit), 2013
Hanne Skyum (f. 1961) væver, billedkunstner og fotograf. Uddannet fra Det jyske Kunstakademi 1983-87. Bor og arbejder på Kegnæs på Sydals.

Udskriv E-mail

PERSONA - Menneske i farvernes tankelandskab

Erik Steffensen

Udstillingen er den ene del af kunstnerens dobbeltudstilling
i Løgumkloster i foråret.

22. februar - 18. maj 2014

persona1


Den anden del kan ses i Løgumkloster kirkes Dormitorium: STILHEDENS GAVE. Tidebøn i sort/hvid fotografi.

 persona2

Udstillingerne er blevet til i samarbejde mellem HOLMEN, Galleri Bo Bjerggaard, og Løgumkloster Kirkes menighedsråd.

 

PERSONA

Menneske i tankernes farvelandskab
Erik Steffensen
Galleri Bo Bjerggaard,
www.bjerggaard.com


En grænse mellem lys og mørke er nødvendig, for at farverne bliver til, og mennesket sanser verden og sin plads i den udfra dette grundlæggende fænomen. Sådan beskrives verden af den tyske digter Wolfgang Goethe i hans værk Zur Farbenlehre (1810). Ordene kan også stå som indledning til denne dobbeltudstilling af Erik Steffensen på hhv Museet Holmen og i Løgumkloster kirkes Dormitorium: PERSONA. Menneske i tankernes farvelandskab og STILHEDENS GAVE. Tidebøn i sort-hvid fotografi.
Kan man se en tanke? Hvordan ser et tankelandskab ud? Det forsøger Erik Steffensen at sætte billede på med udstillingen PERSONA med mennesket i farvet fokus. Forholdet mellem person, tanke og udtryk følger han i sporet af Søren Kirkegaards brug af pseudonymer.

Erik Steffensen:
persona3Quidam, 2013


Hvordan føles det at have dobbeltgængere som Søren Kierkegaard tillagde sig, når han skrev under sine mærkelige pseudonymer? Disse er blevet til mine billedtitler. Personen er ikke tilstede, men figuren findes. Du ser tingene i et nyt lys.
Og sporet følges videre i ydre fremtoninger. Ofte oplever man et skift i opfattelsen af en person, når man får noget at vide, man ikke tidligere havde kendt til. Det kan være et menneske tæt på én eller en historisk skikkelse.

Erik Steffensen skriver:

Jeg kan ikke få ud af hovedet, at Albert Einstein aldrig gik med sokker. Han havde efter sigende bare fødder i skoene eller oftest støvlerne, der jo skjulte for omverdenen, at han var “upåklædt” i forhold til datidens normer. Måske er det, fordi jeg er billedkunstner, at jeg tillægger disse skæve træk ved personligheden betydning. For det er det mine figurbilleder handler om. Hvad en høj hat gør ved folks fremtoning? Hvad en eksplosiv farvetåge kan betyde for en omgivelse, der ellers synes velkendt?

persona4Manet (Absinth), 2009

Erik Steffensens udstilling STILHEDENS GAVE, som vises i Dormitoriet (Løgumkloster Kirke), omtale under dormitoriet.

Udskriv E-mail

Museet Holmen • Østergade 13 • 6240 Løgumkloster • Tlf 7474 4165 • Mobil 2373 1029 • info(at)museetholmen.dk