Sæson 2013 på Museet Holmen

LILJEN PÅ MARKEN OG FUGLEN UNDER HIMLEN
Maja Lisa Engelhardt
23. februar - 20. maj 2013

GENNEM SORT
Sophia Kalkau
25. maj - 1. september 2013

FALL
Peter Callesen
7. september – 1. december 2013

UDSTILLINGER I DORMITORIET

Udskriv E-mail

GENNEM SORT - Fotografi og Objekt

Sophia Kalkau

Udstillingen, GENNEM SORT - Fotografi og Objekt er en konstellation af fotografi og objekt, en konstellation af nye og ældre værker. På udstillingen viser Sophia Kalkau nye fotografiske serier og billedserien Black Matter fra 2012, hvor der indhyllet i sort stof anes en foroverbøjet menneskekrop med et sort blankt objekt. Black Matter består af en serie på i alt fem billeder, og på udstillingen Gennem sort vil det for første gang være muligt for publikum at se det samlede værk.

 gennemsort1

gennemsort2

gennemsort3

gennemsort4

gennemsort5

gennemsort6

gennemsort7

gennemsort8

gennemsort9

 

GENNEM SORT
Fotografi og objekter

25. maj - 1. september 2013

Sophia Kalkau
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
www.kalkau.dk 

Sophia Kalkau er en af landets mest betydningsfulde billedhuggere. Hun kendes især for sine minimalistiske og meget præcise hvide skulpturer men har sideløbende arbejdet med fotografiet, hvor hun forbinder og sammenstiller geometriske former og sin egen krop i særegne hybrider, sammenvoksninger af skulptur og krop.

gennemsort10White Stuff, 2013

Udstillingen, Gennem sort er en konstellation af fotografi og objekt, en konstellation af nye og ældre værker. På udstillingen viser Sophia Kalkau nye fotografiske serier og billedserien Black Matter fra 2012, hvor der indhyllet i sort stof anes en foroverbøjet menneskekrop med et sort blankt objekt. Black Matter består af en serie på i alt fem billeder, og på udstillingen Gennem sort vil det for første gang være muligt for publikum at se det samlede værk.

gennemsort11Black Matter, 2012

Sophia Kalkau (f. 1960) er uddannet billedkunstner og cand.phil. i kunstteori fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1996. I 2000 debuterede Kalkau som lyriker og har sideløbende et virke som essayist. Hun har endvidere udført flere udsmykninger, heriblandt Månens Kvadratur på Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek og senest Frise og Fontæne på Hospice Djursland. I 2010 blev Sophia Kalkau tildelt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, som er det største kunstnerlegat, der kan tilfalde en dansk billedkunstner.

Udskriv E-mail

LILJEN PAA MARKEN OG FUGLEN UNDER HIMLEN

LILJEN PAA MARKEN OG FUGLEN UNDER HIMLEN

Bronzerelieffer, monotypier og keramiske arbejder af Maja Lisa Engelhardt 

 

Liljen1 Liljen2
Liljen3 Liljen4 
Liljen5 Liljen6

23. februar - 20. maj 2013

Maja Lisa Engelhardt

Galleri Weinberger
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  
www.galleriweinberger.dk 

Maja Lisa Engelhardt skriver om udstillingen:
”Min første udstilling på Museet Holmen var i 2002. Stedet er ikke stort, men byen har en spirituel udstråling gemt i sig, som museet giver rum for kunsten at spejle sig i. Jeg kendte en kunstner, som i sine sene år besøgte museer for der kun at se ét kunstværk. For stort og for meget svækker koncentrationen, mindre rammer skærper muligheden for fordybelse. Et sådant sted er Holmen”.

Liljen7Liljen på marken og fuglen under himlen, 2010 

I udstillingen er vægten lagt på Søren Kierkegaards sene værk ”Lilien paa Marken og Fuglen under Himlen”, tekster om kristendom, som har fulgt Maja Lisa Engelhardt gennem en lang årrække og som hun har skabt en række ledsagende billeder til. De vises sammen med tre nye bronzerelieffer, modelleret i det sene efterår i Pietra Santa, nær Pisa i Italien.
“Disse bronzerelieffer i tredimensionel form følger mine monotypiers udsagn omkring Kierkegaards tekster. Disse lægger egentlig ikke op til billedfortolkning. Når jeg har forsøgt det alligevel, er det med et ønske om at afgive et troens udsagn parallelt med hans. Mit billedunivers er for mig et spejl for min tro”.

Liljen7Fra bronzestøberiet i Pietra Santa, 2012

Udskriv E-mail

Museet Holmen • Østergade 13 • 6240 Løgumkloster • Tlf 7474 4165 • Mobil 2373 1029 • info(at)museetholmen.dk